Weer een Ridderkerker met corona opgenomen in ziekenhuis

Er verblijven nu totaal 29 inwoners van Ridderkerk met het coronavirus in het ziekenhuis. Er is in de laatste 24 uur 1 persoon bijgekomen. Dit blijkt vandaag uit de laatste update van de RIVM lijst die dagelijks wordt bijgehouden.

Het blijft de laatste dagen een beetje schommelen in het aantal opgenomen Ridderkerkers met corona. Gisteren bleef het aantal ongewijzigd terwijl het afgelopen zaterdag nog daalde met 1.

De coronakaart van RIVM geeft het aantal opgenomen patiënten weer. Er zijn verschillende manieren om de verspreiding van COVID-19 in Nederland te laten zien. De beste data die er op dit moment zijn, zijn de ziekenhuisopnames per gemeente. 

Er wordt volgens het RIVM sinds 6 april meer getest. De uitbreiding van het testen is bedoeld voor zorgmedewerkers buiten het ziekenhuis, zoals huisartsen, verpleeghuismedewerkers, medewerkers gehandicaptenzorg  en thuiszorgmedewerkers. Ook worden er meer patiënten getest met een hoog risico op ernstig verloop van een coronavirusinfectie, zoals ouderen en mensen met een bestaande ziekte of aandoening. 

Het RIVM meldt dat er landelijk 26.551 positief geteste mensen zijn, waarvan er 2.823 zijn overleden.