Lokaal

Weer is spelbreker terrasbezoek Ridderkerk

Afgelopen woensdag 28 april mochten na lange tijd de terrassen onder strenge regels eindelijk weer open. Toen was het prachtig weer en de inwoners van Ridderkerk kwamen al snel naar hun favoriete terras in centrum Ridderkerk.

Daarna is het het weer een stuk slechter geworden met veel wind, kil en regenbuien. Omstandigheden die niet snel uitnodigen om op een terras te gaan zitten. Horeca ondernemers met een overkapping en zitplekken in de luwte kunnen wel rekenen op bezoekers.

Om de corona-regels goed toe te kunnen passen, reikte wethouder Henk van Os maandag j.l. vergunningen uit voor extra grote terrassen bij horecaondernemingen in Ridderkerk. De ondernemers mogen nu meer ruimte voor hun terras gebruiken dan gewoonlijk.

In het weekend is er een mix van wolkenvelden en zonnige perioden en lokaal is een bui mogelijk. Het wordt 10-14 graden. Met een dikke jas aan is het zeker mogelijk om ergens op een terras te gaan zitten in het centrum van Ridderkerk.

Vanwege het Coronavirus heeft de lokale horeca een flinke uitdaging voor de boeg. Restaurants, lunchrooms en zelfs koffiebars zonder terras zijn gesloten en vallen om die reden terug op afhaal en bezorging. Steun deze partijen in deze moeilijke periode door een bestelling te plaatsen.