Lokaal

Weer ondernemersnetwerk voor vrouwen

Er zijn veel vrouwelijke ondernemers in onze gemeente die dagelijks de mooiste dingen realiseren. En toch is er sinds een aantal jaren geen vrouwelijk ondernemersnetwerk meer actief.

Dat moest anders, bedachten Natasja van Vugt en Cindy Bakker. “Wij kennen elkaar al jaren en raakten hier vorig jaar tijdens de ondernemersbijeenkomst van Sint Joris en de Zaak in het Van der Valk Hotel over aan de praat. Spontaan ontstond toen het idee om weer een nieuw netwerk speciaal voor vrouwelijke ondernemers op te zetten. Om elkaar te ontmoeten, samen te werken, ervaringen te delen en van elkaar te leren.

 Natasja is nog niet zo lang ondernemer en is blij met een dergelijk netwerk. “In maart 2022 ben ik als Virtual Assistant aan de slag gegaan. Een Virtual Assistant is een professional die op afstand werkt en verschillende taken en verantwoordelijkheden op zich neemt om de dagelijkse werklast van de zelfstandig ondernemer te verminderen. Denk hierbij aan e-mailbeheer, administratieve taken, klantenservice etc. Ik neem die taken graag uit handen en zorg ervoor dat de ondernemer kan doen waar hij/zij goed in is en kan werken aan de groei van zijn/haar onderneming”.

 Cindy onderneemt sinds 2018. “Als consultant, trainer en coach kom ik bij veel verschillende bedrijven. Bijvoorbeeld om de onderlinge communicatie en samenwerking te verbeteren door een training of teamtraject, om leidinggevenden en / of medewerkers te coachen, of om mensen te begeleiden in een loopbaan- of outplacementtraject. Ik heb veel contact met mensen, maar als zelfstandig ondernemer heb je niet altijd directe collega’s. Contacten met andere ondernemers zijn zowel leuk als leerzaam, je kunt met elkaar sparren en elkaar aan opdrachten helpen.”

 “Inmiddels is het al een jaar geleden dat het idee ontstond en hebben we 15 enthousiaste leden. De bijeenkomsten zijn informeel, maar hebben wel een zakelijk karakter. Het belang van netwerken heeft zich intussen al bewezen. Er zijn al nieuwe samenwerkingen ontstaan en er is bewust gekozen om onze laatste bijeenkomst plaats te laten vinden bij de twee vrouwelijke ondernemers van De Meiden van…. En die hebben spontaan besloten om zich ook bij ons aan te sluiten.

We komen eens in de 2 a 3 maanden bij elkaar, iedere keer op een andere locatie. Elke bijeenkomst wordt steeds door 2 leden georganiseerd. Zo houden we iedereen betrokken en actief!”

Ben jij ook een Ridderkerkse vrouwelijke onderneemster en heb je interesse om bij je bij ons aan te sluiten? Mail dan naar info@natasjavanvugt.nl of Cindy@Cinz-training.nl.

Door: BAR Lokale Media, deze week te lezen in De Combinatie.