Lokaal

Weer Prezo-certificaat voor Riederborgh

Woonzorgcentrum Riederborgh heeft weer een Prezo-certificaat behaald. Burgemeester Anny Attema overhandigde het afgelopen dinsdag 13 december 2022.

Het was dinsdag dubbel feest, want niet alleen het certificaat werd uitgereikt. Er werd de bewoners een belevenistuin aangeboden. En ze ontvingen een rolstoelbus die gebruikt zal worden voor dagjes uit. Deze twee cadeaus kregen de bewoners van de Stichting Vrienden van Riederborgh en een lid van de Raad van Toezicht. Voor de bus was er ook een bijdrage van Stichting Fonobori.

Riederborgh kreeg sinds 2008 al regelmatig een Prezo-keurmerk of -certificaat. Het dinsdag uitgereikte certificaat behaalde Riederborgh vanwege de cliëntveiligheid. Vorig jaar behaalde Riederborgh een certificaat voor de thuiszorg, dagbesteding en het verpleeghuis. Dat is twee jaar geldig. Nu is de cliëntveiligheid getoetst en is ook dat certificaat toegekend. Deze onderscheidingen worden toegekend door stichting Perspekt, een kwaliteitsinstituut in de zorg.
Burgemeester Anny Attema was even blij met het certificaat als Riederborgh zelf: “Dit is een belangrijke instelling in Ridderkerk. Velen hebben ermee te maken: bewoners, hun families, personeel en vrijwilligers. Hier wordt met hart en ziel gewerkt voor de bewoners.”

Foto: Gemeente Ridderkerk