Lokaal

Weinig stormschade in Ridderkerk

De stormschade viel de laatste 36 uur in Ridderkerk, dit in tegenstelling tot andere plaatsen binnen de regio, voor de brandweer wel mee.

Alleen vlak voor middernacht moest de Ridderkerkse tankautospuit een tak van het fietspad halen op de Populierenlaan. Vandaag heeft de ploeg, samen met de ladderwagen uit Rotterdam, de G.G.D. geholpen bij het uit huis halen van een patiënt aan het Huygensplantsoen. 

Eerder dit weekend moest de brandweer zaterdag uitrukken voor een keukenbrand aan de Grevelingenhof. Ter plaatse had de bewoner de brand al geblust en heeft de brandweer een meting op CO verricht en geventileerd. Enkele uren later moest de Ridderkerkse ploeg nog een vogel bevrijden die vast zat in een zonnepaneel aan de Dr. De Visserstraat.

De Rotterdamse collegae hadden ook nog twee meldingen in Ridderkerk. Zaterdagavond was er een wateroverlast aan de Spuistraat maar bij aankomst bleek het euvel reeds verholpen. Vanmorgen was er ook nog een automatische brandmelding aan de Handelsweg, maar ook daar hoefde de brandweermensen niet op te treden. De melding was voor aankomst reeds vervallen.