Lokaal

Wereld Alzheimerdag in Wijkcentrum West

Op donderdag 21 september werd Wereld Alzheimerdag ook gehouden met diverse activiteiten in Wijkcentrum West aan de Boksdoornstraat 80 in Ridderkerk.

Op deze dag wordt extra aandacht gevraagd voor dementie. Er worden activiteiten georganiseerd om samen van te genieten en om meer bekendheid te geven aan het onderwerp dementie. Dit jaar was het thema: ‘Samen aan tafel’ en daarom begon deze bijeenkomst met een gezamenlijke lunch.

Deelnemers en hun mantelzorgers konden daarna een herinneringsroute lopen bestaande uit foto’s van oud Ridderkerk. Dit werd gevolgd door het ‘Spel der Herinneringen’. Ook burgemeester Marco Oosterwijk kwam langs om in gesprek te gaan met deelnemers aan de activiteiten.


De middag werd afgesloten door een optreden van Chris Grem, lid van ‘Het Groot Niet te Vermijden’. Angèle Scheefers, medewerkster van Facet Ridderkerk zong een aantal liedjes met hem mee.

Aanstaande dinsdag 26 september kunt u een terugblik verwachten op deze Wereld Alzheimerdag in Wijkcentrum West in het radioprogramma Seniorentijd van Radio Ridderkerk, dat dan wordt uitgezonden tussen 10.00 en 12.00 uur.

Foto’s: Roelie ’t Jong