Lokaal

Werfkade Bolnes viert berengezellige Burendag

De bewoners van de 66 appartementen op de Werfkade in Bolnes beleefden op zaterdag 30 september 2023 voor de eerste maal in hun 25-jarig bestaan een Burendag. Het werd meteen een daverend succes. “Volgend jaar weer!?”, was de meest gehoorde reactie na afloop.

Burendag is in 2008 ontstaan vanuit de gedachte dat buurten gezelliger, socialer en veiliger worden als buren elkaar kennen. Dit jaar werd de dag gevierd op 23 september, maar de organisatoren van de Burendag aan de Werfkade waren juist op die datum bezet. Het werd dus een weekje later.

Initiatiefnemer is Cokkie van den Berg, die haar echtgenoot en enkele andere bewoners enthousiast kreeg. “De huizen, die in de wijk de drie blauwe pijlers worden genoemd,  staan hier al 25 jaar, maar een aantal bewoners kenden elkaar niet of nauwelijks”, vertelt Cokkie. “Het werd dus hoog tijd dat dit ging veranderen”. Met behulp van subsidie van het Wijkideeteam Bolnes en een sponsor die voor tenten zorgde kon het feest worden georganiseerd.  Het werd een succes, mede door de inzet van de mensen die kwamen helpen bij het voorbereiden van het eten, hapjes, het inrichten van de locatie en al die andere zaken die dan moeten gebeuren.  Van de circa negentig bewoners waren er rond de vijftig aanwezig, waaronder ook jongeren.  Mensen raakten met elkaar in gesprek. Er was veel onderlinge interactie.  Er werd zelfs polonaise gelopen toen Cokkie’s echtgenoot, die onder de naam Pete Preston actief is als zanger, de microfoon pakte en begon te zingen.  Er werd enthousiast meegezongen en gedanst. “Het was een feestje om te doen. We waren echt met z’n allen bezig”, aldus een meer dan tevreden Cokkie na afloop.