Lokaal

Werk aan Rotterdamseweg loopt als een zonnetje

De werkzaamheden aan de Rotterdamseweg  in Ridderkerk verlopen voorspoedig. Afgelopen weekend zijn er nieuwe verkeerslichten geplaatst op het kruispunt met de Industrieweg en is het wegdek vernieuwd. Dat betekent dat de helft van het werk klaar is.

Op de kruispunten met de Gildenweg en de Industrieweg staan nieuwe verkeerslichten met bijbehorende installaties, detectielussen en kabels. Ook het wegdek is daar voorzien van nieuw asfalt. In het weekend van 4 en 5 april is de kruising met de Vlietlaan aan de beurt. Er komt een nieuwe verkeersinstallatie en het wegdek krijgt tot de kruising met de Industrieweg nieuw asfalt.

Pendelbus

De maatregelen in verband met de coronabesmetting hebben hier geen invloed op. Uiteraard neemt de aannemer alle voorzorgsmaatregelen zorgvuldig in acht. Door de maatregelen heeft de RET alle vervoer met pendel- en buurtbussen tot nader order stopgezet. Dit betekent dat de pendelbus naar verzorgingshuis Salem voorlopig niet meer mag rijden.

De vier kruispunten krijgen nieuwe verkeerslichten. De installaties worden op elkaar afgestemd wat de doorstroming van verkeer verbetert. Daarnaast komt er nieuw asfalt. Op enkele tussenliggende stukken, nabij de woningen, komt stil asfalt. Hiervoor wordt soms doordeweeks ’s avonds en ’s nachts gewerkt.