Lokaal

Werken aan de ‘Knoop’

De reconstructie van de IJsselmondse Knoop is inmiddels al meer dan een jaar aan de gang. In het afgelopen jaar is er veel werk verricht en daardoor veel veranderd.

Van bovenaf is al goed te zien hoe de route voor het langzaam verkeer eruit gaat zien, inclusief de fietstunnels.

De reconstructie van de IJsselmondse Knoop is om een aantal redenen noodzakelijk. Met de vestiging van nieuwe bedrijven, gaat er meer groente en fruit de weg op. Een logisch gevolg hiervan is dat steeds meer medewerkers van huis naar hun werk op het bedrijventerrein (en andersom) reizen. Ook leveren steeds meer leveranciers hun producten af.

De aansluitingen Verenambachtseweg, IJsselmondse Randweg, Dierensteinweg en Verbindingsweg krijgen een dubbele kruising met verkeerslichten en extra opstelstroken. Daarmee wordt de IJsselmondse Knoop een gebruiksvriendelijke en veilige entree van Nieuw Reijerwaard voor alle weggebruikers. Na de reconstructie is er voor fietsers een vrije doorgang zonder gelijkvloerse kruisingen met gemotoriseerd wegverkeer, meer veiligheid voor alle weggebruikers en een betere bereikbaarheid van en snellere doorgang naar de bedrijventerreinen en de snelweg.

Het werk aan de IJsselmondse Knoop is ook mooi in beeld gebracht met een zogenoemd timelapse-filmpje. In anderhalve minuut komt alles in beeld wat er tot nu toe is bereikt. De ‘timelapse’ start met de aanleg van de fietsonderdoorgang onder de Verbindingsweg in het najaar van 2021. Het filmpje is te vinden op de website Nieuw Reijerwaard(externe link).

Foto: Gemeente Ridderkerk