Lokaal

Werken aan veiligheid rondom scholen


Tot 2030 investeert de gemeente Ridderkerk fors in onderwijshuisvesting en wordt ook de veiligheid rondom scholen niet uit het oog verloren. Door het plaatsen van borden en paaltjes worden weggebruikers alert gemaakt.

Voor de inrichting rondom de scholen zijn verschillende maatregelen mogelijk, zoals verkeersborden, paaltjes, zebrapaden, de tekst ‘school’ in de straat en beugels op de stoep die voorkomen dat ouders hun kinderen direct voor de school kunnen afzetten.

Afhankelijk van de specifieke omgeving van elke school kunnen de maatregelen verschillen. Het is altijd duidelijk voor ouders en andere weggebruikers dat er een (basis)school in de buurt is. Elke schoolomgeving kent zijn eigen verkeersproblematiek en heeft een specifieke inrichting. De maatregelen worden in overleg met de school per locatie bepaald.

Wethouder Peter Meij: “Kinderen moeten zelf op een veilige manier van en naar school kunnen. Met een opvallende en herkenbare inrichting weten weggebruikers dat ze in de buurt van een (basis)school zijn en dat zij extra alert moeten zijn. Zo maken we de omgeving rondom scholen nog veiliger.”

Foto: Gemeente Ridderkerk