Lokaal

Werkzaamheden aan Rotterdamseweg

Waterschap Hollandse Delta gaat in de periode maart tot en met mei de Rotterdamseweg duurzaam veilig inrichten. Het gaat om het gedeelte tussen de Ringdijk en de A15. Er komen nieuwe verkeerslichtinstallaties en deels geluidsreducerend asfalt. Dit heeft ook gevolgen voor de bedrijven die langs dit traject zijn gevestigd. Donkersloot Noord en Zuid blijven bereikbaar.

Wat gaat er gebeuren?

De Rotterdamseweg wordt duurzaam veilig ingericht. Het waterschap vervangt de verkeerslichten op de kruisingen tussen de Ringdijk en A15 inclusief die van de busbaan en wordt er gedeeltelijk geluidsreducerend asfalt aangebracht. Tussen de Ringdijk en de A15 wordt op de kruisingen de maximumsnelheid teruggebracht naar 50 kilometer per uur door verkeersdrempels aan te brengen. Het duurzaam veilig inrichten houdt ook in dat de busbaan fysiek wordt afgescheiden van de rijbaan en alleen toegankelijk zal worden voor lijnbussen. 

Wanneer gaat het gebeuren?

Aannemingsbedrijf Heijmans uit Dordrecht start met de werkzaamheden in maart. Er wordt in fases gewerkt. De werkzaamheden vinden voornamelijk plaats in de weekenden. Er wordt dan 24 uur per dag gewerkt. Het is mogelijk dat er ook op doordeweekse dagen in de avonduren of ‘s-nachts wordt gewerkt. Het bedrijventerreinen Donkersloot Noord en Zuid maken deel uit van de eerste uitvoeringsfase waar met de asfaltwerkzaamheden wordt gestart. Eind mei vinden de laatste werkzaamheden plaats, daarna is de Rotterdamseweg open voor alle verkeer.

Bereikbaarheid OV en calamiteitendiensten

De bushalte Donkerslootweg zal doordeweeks gedeeltelijk gestremd zijn. De bus heeft in de weekenden geen dienstregeling. De bereikbaarheid van de bedrijventerreinen door de calamiteitendiensten is gewaarborgd. Zij kunnen altijd onder begeleiding van verkeersbegeleiders doorrijden naar de bedrijventerreinen Donkersloot Noord en Zuid.

Bereikbaarheid bedrijventerrein

Het fietsverkeer (bestemmingsverkeer) wordt via een lokale omleidingsroute omgeleid. Beide bedrijventerreinen Donkersloot Noord en Zuid zullen gedurende de uitvoeringsperiode voor bestemmingsverkeer ook bereikbaar zijn via omleidingsroutes.

Bron: Gemeente Ridderkerk