Werkzaamheden Klaas Katerstraat: Rioolvervanging

De riolering in de Klaas Katerstraat (vanaf de Koninginneweg) en het laatste deel van de dr Kuyperstraat tot in de Benedenrijweg wordt vervangen. De werkzaamheden maken deel uit van de rioolvervanging als gevolg van de nieuwbouw in Talmastraat en Slotenmaker de Bruïnestraat. Tegelijk wordt een nieuw hoofdriool aangelegd om de afvoerproblemen op te lossen van het bedrijvenpark in de Kerkepolder tussen Noorderweg en Donkerslootweg.

De werkzaamheden starten op 8 februari 2021 en worden uitgevoerd door aannemer Mouwrik Waardenburg. Vanwege de bereikbaarheid is het project opgedeeld in vijf fasen. In december 2020 is als fase 1 al een duiker in de Doctor Kuyperstraat verwijderd, ter voorbereiding van de werkzaamheden aan de riolering.

Start fase 2

Maandag 8 februari 2021 start fase 2 met de rioolvervanging tegenover de ingang van de parkeergarage Koningsplein. Deze fase duurt naar verwachting tot vrijdag 19 maart. In die periode blijft de route van de Koninginneweg naar de Willem Dreesstraat open voor autoverkeer. Tegelijkertijd is daarmee ook de parkeergarage alleen vanaf de Koninginneweg bereikbaar.

Bereikbaarheid Centrum en de busroute

Autoverkeer vanuit de Willem Dreesstraat leidt de gemeente om het centrum via de route: Verlengde Kerkweg – Geerlaan – Frans Halsstraat – Jonkheer van Karnebeekweg. Ook de busdiensten worden om, met bushaltes op de Frans Halsstraat als tijdelijke vervanging van de haltes nabij het Koningsplein (zie tekening ‘Tijdelijke bushaltes Frans Halsstraat’) geleid. Dit geldt voor de busdiensten: 143, 144, 608 en 609. Fietsverkeer wordt over het Koningsplein geleid.

Na afloop van deze fase worden de oorspronkelijke verkeersstromen en bushaltes hersteld.

Foto: Google Maps