Lokaal

Wethouder Kees van der Duijn Schouten neemt portefeuille Peter Meij waar

Op woensdag 29 mei 2024 kondigde wethouder Peter Meij zijn vertrek aan. Hij gaf daarbij aan dat hij graag een bijdrage wilde leveren aan een toekomstbestendige gemeente, maar dat hij merkte dat de politieke basis ontbrak om daar voortvarend mee aan de slag te gaan.

Inmiddels heeft zijn CDA-fractie aangegeven dat ze ook pas woensdag op de hoogte zijn gesteld door de vertrekkende wethouder.

,, Het is een persoonlijke keuze van Peter zelf en de redenen hiervoor heeft hij gedeeld via het persbericht en op zijn eigen sociale media.  We zijn als CDA Ridderkerk verrast door het besluit en vinden het jammer dat Peter zijn ontslag heeft ingediend. Natuurlijk respecteren we als CDA Ridderkerk zijn besluit en zijn we Peter dankbaar voor de vele jaren dat hij zich vanuit/ namens het CDA heeft ingezet voor Ridderkerk. We gaan hem missen als fractie’’, aldus CDA-fractievoorzitter Ton Overheid. 

Daarnaast gaf Ton Overheid aan met het CDA wel gewoon in het college te blijven zitten en hoopt op korte termijn meer duidelijkheid te geven over de ontstane situatie.

In de commissievergadering Samen Wonen nam wethouder Kees van der Duijn Schouten de agendapunten van wethouder Meij al waar.