Wethouder Laurens Franzen introduceert bewegend leren bij Prokino Kinderopvang in Ridderkerk

Kinderopvang Prokino Ridderkerk was woensdag 19 februari 2020 het podium voor de feestelijke lancering van bewegend leren in de regio. Wethouder Laurens Franzen lanceerde samen met de peuters de beweegvloer van Springlab, een combinatie van laagdrempelige technologie en educatieve beweeg-games. Met deze interactieve oplossing introduceren Prokino en Springlab het bewegend leren in de kinderopvang in Ridderkerk.

Wethouder Laurens Franzen


Prokino vindt het belangrijk om ieder kind een goede en gezonde start te bieden. De introductie van de beweegvloer van Springlab sluit hier goed bij aan en biedt kinderen de mogelijkheid om op jonge leeftijd al te starten met bewegend leren. Binnen Ridderkerk is Prokino de eerste organisatie die bewegen en leren op deze manier combineert. Nella Hoek, regiomanager van Prokino: “Kinderen leren vooral door te doen. Wij denken dan ook dat de beweegvloer een prachtig instrument is om kinderen spelenderwijs hun vaardigheden en talenten te laten ontwikkelen. Wij zijn blij met de samenwerking met Springlab en trots dat we vandaag de eerste beweegvloer in gebruik mogen nemen”.


Betere schoolprestaties

Met de beweegvloer kunnen kinderen het lesmateriaal spelenderwijs tot zich nemen. Uit onderzoek blijkt dat bewegend leren diverse voordelen met zich meebrengt. Naast dat het goed is voor de gezondheid, draagt het bijvoorbeeld ook bij aan een betere concentratie en leidt het tot betere schoolprestaties.


Bewegend leren van Springlab

De beweegvloer is ontwikkeld door Springlab, in samenwerking met wetenschappers, pedagogisch experts en kinderen zelf. Met de beweegvloer kunnen kinderen bewegend leren door middel van een projector en een bijbehorende mat. Op deze mat kunnen educatieve games worden geprojecteerd die reageren op de bewegingen van de kinderen. De vloer combineert bewegen, spelen, ontdekken, sociale interactie en leren in een compleet nieuwe leerervaring voor kinderen.

Foto’s Wessel Dekker