Wethouder op toertocht door de wijk

Wethouder Marten Japenga heeft vorige week een tijdje meegereden met een van de auto’s van NV BAR Afvalbeheer. ,,Het is goed om af en toe achter het bureau vandaan te komen en in de praktijk te zien waar de gemeente mee bezig is”, aldus de wethouder.

Marten Japenga reed mee met Kevin in een inzamelauto voor de ondergrondse afvalcontainers. Voor het nieuwe inzamelplan zijn ruim dertig locaties onder handen genomen. Op een aantal plekken vond een herschikking van de containers plaats, op andere plekken is de ondergrondse container nieuw.

Kopje koffie

Chauffeur Kevin is blij met zijn baan. Hij heeft plezier in zijn werk en komt veel vriendelijke mensen tegen. Soms krijgt hij een kopje koffie aangeboden. Dat hij af en toe het verkeer kortstondig ophoudt bij het takelen en legen van de container deert de meeste mensen niet, op een enkele ongeduldige automobilist na.

Aan de voorkant

Wethouder Japenga kijkt tevreden terug op de manier waarop het plaatsingsplan voor de ondergrondse containers vorm kreeg. ,,We hebben geprobeerd zoveel mogelijk knelpunten aan de voorkant op te lossen door op tijd met de inwoners in gesprek te gaan. Daardoor zijn er maar vier zienswijzen ingediend. Op zo’n tien plekken zijn we nog in gesprek met de omwonenden.”

Foto: Gemeente Ridderkerk