Lokaal

Wethouder Van Os op bezoek bij Kringloop Noordenweg

Wethouder Henk van Os (economie) heeft donderdag een werkbezoek gebracht aan de Kringloopwinkel aan de Noordenweg. Hij maakte kennis met het bestuur en de Raad van Toezicht, en sprak over het reilen en zeilen van de kringloopwinkel, die in april acht jaar bestaat.

De Kringloop Noordenweg wordt geheel gerund door zo’n 120 vrijwilligers. Behalve een marktplaats voor gebruikte spullen is de winkel van 1600 vierkante meter ook een ontmoetingsplek. Daarvoor is een speciale koffiehoek ingericht. Bezoekers kunnen met elkaar een praatje maken of hun problemen bespreken met een van de vrijwilligers.

De belangstelling voor de kringloopwinkel aan de Noordenweg groeit nog ieder jaar. Bezoekers komen uit het hele land om voordelig inkopen te doen of spullen in te leveren. De meeste omzet wordt gerealiseerd bij de afdeling gebruikte kleding. De Kringloopwinkel is aangesloten bij de Ridderkerkpas.

De opbrengst van de handel wordt besteed aan zendings- en evangelisatie-activiteiten in Nederland en daarbuiten. Zo steunt de Stichting De Ridderkerkse Kringloop projecten van de ZGG (Zending Gereformeerde Gemeenten) in Europa, Zuid-Amerika, Afrika en Azië, en de EVGG (evangelisatieposten in Nederland).

Foto: Jos Wesdijk