Lokaal

Wie verdient dit jaar de Vrijwilligersprijs?

Vele vrijwilligers maken in de gemeente Ridderkerk het verschil voor een ander. De gemeente hecht belang aan de inzet van vrijwilligers. Daarom kent de gemeente samen met Facet Vrijwilligerssteunpunt jaarlijks twee vrijwilligersprijzen toe: de Jaap van der Graafprijs voor de individuele vrijwilliger en de groepsprijs voor vrijwilligers. 

Wie nomineert u dit jaar? 

Ook dit jaar rekenent de gemeente op uw hulp om vrijwilligers of groepen vrijwilligers voor te dragen. De prijzen zijn een mooie blijk van waardering voor alles wat zij belangeloos voor de Ridderkerkse samenleving doen. U kunt een vrijwilliger of een groep vrijwilligers aanmelden. U kunt niet uzelf of uw eigen groep aanmelden.

Jury en prijsuitreiking

Een commissie beoordeelt alle aanmeldingen. Daarna kiest zij voor zowel de Jaap van der Graafprijs als de groepsprijs voor vrijwilligers drie kandidaten. De winnaars van beide prijzen worden normaal gesproken bekend gemaakt tijdens de nieuwjaarsreceptie in het gemeentehuis. Vanwege de coronamaatregelen is nog onduidelijk of die bijeenkomst kan doorgaan. Hoe de uitreiking er dit jaar zal uitzien wordt later bepaald. 

Alle winnaars krijgen een mooi aandenken. De organisaties waar de winnende vrijwilliger(s) actief zijn, ontvangen een waardecheque. Die kunnen ze verzilveren voor vrijwilligersactiviteiten. 

Aanmelden

Kent u vrijwilligers of vrijwilligersgroepen die een prijs verdienen voor het vrijwilligerswerk dat zij doen?  Meld ze aan via dit formulier. Meldt u uw kandidaat liever schriftelijk aan? Dan kunt u bij Facet Vrijwilligerssteunpunt aan de Schoutstraat 5 het aanmeldformulier afhalen. Aanmelden kan tot uiterlijk 12 oktober.

Heeft u vragen of wilt u meer weten? Neem dan contact op met Junaidah Beun van Facet Vrijwilligerssteunpunt via telefoonnummer (0180) 430 440. U kunt ook een mail sturen aan vrijwilligerssteunpunt@facetridderkerk.nl.