Wie verdient het jeugdlintje?

Kent u een kind of jongere die het verschil maakt in Ridderkerk? Dan kan hij of zij als waardering een jeugdlintje krijgen van de gemeente. Kent u iemand die zo’n lintje wel verdient? U kunt hem of haar vanaf maandag aanmelden.

Met het jeugdlintje laat de gemeente zien dat zij de maatschappelijke en/of vrijwillige inzet van kinderen en jongeren in Ridderkerk waardeert. Die inzet kan van alles zijn: een heldendaad zoals iemand redden of een jongere of kind dat vrijwilligerswerk doet, zich inzet voor een goed doel of bijvoorbeeld boodschappen doet voor iemand in een verzorgingshuis.

De uitreiking van de jeugdlintjes is rond de Dag voor de Kinderrechten (20 november). De datum wordt later bekend gemaakt. Alle kinderen en jongeren van zes tot achttien jaar die het verschil maken voor Ridderkerk kunnen een jeugdlintje krijgen. Hiervoor zijn een aantal eisen:
• hij of zij woont in Ridderkerk; 
• zet zich belangeloos en vrijwillig in voor Ridderkerkers of in de wijken;
• heeft een heldendaad verricht; 
• heeft een bijzondere prestatie geleverd of heeft zich in het afgelopen jaar minimaal een halfjaar voor de maatschappij ingezet;
• is nog niet op een andere manier beloond.

Een jury beoordeelt de aanvragen en bepaalt wie een jeugdlintje krijgt. Die jury bestaat dit jaar uit onder andere burgemeester Anny Attema en wethouder Marten Japenga (welzijn en participatie).

U kunt van 14 september tot en met 30 oktober kandidaten aanmelden. Op www.ridderkerk.nl/jeugdlintje vindt u dan een aanmeldformulier, net als meer informatie en alle voorwaarden.