Wie waren de jonge overvallers van supermarkt Coop Ridderkerk?

Woensdag 7 november rond 19:30 uur probeerde een groepje gewapende jongeren met bivakmutsen de Coop supermarkt aan het Vlietplein te overvallen. Een van de jongens toonde daarbij een groot mes aan een medewerkster, een ander een vuurwapen.

Een klant joeg de jongens weg. De politie wil hen vinden en zoekt getuigen.

Uitzending Bureau Rijnmond 24 januari 2019

Omschrijving

Een medewerkster die met een klant stond te praten, zag dat een jongen met een zwarte bivakmuts langs de schuifdeur van de supermarkt aan het Vlietplein liep en daar begon te rommelen met een prullenbak. De medewerkster wilde hem wegsturen, maar toen liet hij een groot mes zien. Op dat moment greep ook een klant in, en joeg de overvaller naar buiten. Verder dan de ingang is hij niet gekomen.

Voor de schuifdeur zagen de medewerksters vervolgens in totaal drie jong ogende jongens met zwarte kleding en bivakmutsen. Een van hen zwaaide nog met een pistool. Toen gingen ze er vandoor. Pas de volgende dag werd de politie ingeschakeld.

Rechercheurs hebben inmiddels buurtonderzoek gedaan en camerabeelden opgevraagd, maar zijn ook nog op zoek naar mensen die meer kunnen vertellen of wat gezien hebben van het incident. Zij hopen specifiek in contact te komen met een getuige die recht op ze af liep toen de jongens er buiten de winkel vandoor gingen.

Heeft u een tip over deze zaak? Laat het de politie weten via het tipformulier.

Bron: Politie