Wie zijn de jonge overvallers van drie winkels in Ridderkerk?

Drie overvallen in Ridderkerk door vermoedelijk dezelfde dadergroep. Wie herkent de daders op de camerabeelden of heeft meer informatie over de overvallers? Heeft u een tip over deze zaak? Laat het de politie weten via het tipformulier.

Uitzending Bureau Rijnmond 24 januari 2019


25 september: Boon’s markt
Dinsdag 25 september rond 19.30 kwam een jongen met een wit masker en een capuchon op Boon’s Markt aan de De Genestetstraat in binnenrennen. Hij liep gelijk naar de counter waar een klant stond af te rekenen en bedreigde de caissière met een zwart vuurwapen. Hij deed een greep in de kassa en stopte het papiergeld in een rode plastic tas met witte letters, vermoedelijk van Dirk van de Broek. Hij deed nog een poging om ook muntgeld te pakken, maar toen dat niet lukte rende hij de winkel weer uit.

In zijn vlucht richtte hij zijn wapen nog op het gezicht van een klant die op dat moment naar binnen kwam. Hij liet iedereen hevig geschrokken achter.
Het signalement van deze dader: een jongeman, 16 a 17 jaar oud, klein en tenger. Hij droeg behalve het masker een zwart vest met capuchon, zwarte handschoenen en grijze schoenen.

7 november: COOP Vlietplein
Woensdag 7 november 2018 omstreeks 19:30 uur waren twee medewerksters aan het werk bij Supermarkt COOP aan het Vlietplein. Een jongen met een zwarte bivakmuts was aan het rommelen bij de schuifdeur. Het leek alsof hij de prullenbak wilde meenemen.

Hij werd aangesproken door een klant, maar in plaats van weg te gaan, kwam hij met een flink mes op de medewerkster af. De klant riep nogmaals dat hij moest wegwezen, en dat deed de dader toen. Op straat stonden nog twee jongens met bivakmutsen, van wie er een met een vuurwapen zwaaide. Met z’n drieën gingen ze er –zonder buit- vandoor.

Het slachtoffer omschrijft de daders als jongens van een jaar of 15, rond de 1.60 lang en met een tenger postuur. Ze droegen bivakmutsen en zwarte kleding, maar kwamen nogal klungelig over.

12 december: Gamma Gieterijstraat
Woensdag 12 december, de kerstbomen waren vol in de verkoop, liepen rond 20.45 uur twee overvallers de Gamma aan de Gieterijstraat binnen. Een bleef wachten tussen de schuifdeuren, waar hij een rek tussen zette om te voorkomen dat ze zouden sluiten. De tweede liep door naar de kassa.

Een vader en zoon hadden net afgerekend en wilden naar buiten gaan, maar botsten tegen de dader aan. Die zette zijn vuurwapen tegen de buik van de vader en duwde hem terug naar de kassa. Daar eiste hij onder bedreiging van dat vuurwapen geld van de caissière. Hij stopte het geld in een gele plastic tas van de Jumbo, en samen met de andere dader rende hij weer weg.

Er waren veel getuigen van deze overval en zij omschrijven de daders als jonge mannen, tussen de 15 en 20. De jongen bij de deur was klein en tenger en donker gekleed. De overvaller met het vuurwapen was blank, rond de 1.70, had donkerblond haar en een beetje baardstoppels en opvallend groene ogen. Hij droeg een zwarte jas, zwarte handschoenen, een trainingsbroek en een groene sjaal voor zijn gezicht. Beiden kwamen nogal onhandig en nerveus over.

Een overval van enkele ogenblikken kan een grote impact hebben op de slachtoffers en getuigen. Aan alle betrokkenen is daarom slachtofferhulp aangeboden.

Vermoedelijk zelfde dadergroep
De politie heeft sterk het vermoeden dat de drie overvallen door dezelfde dadergroep is gepleegd, gezien de manier van handelen, het signalement van de verdachten en de pleegplaatsen. Zij weten alleen nog niet om wie het gaat.

Vragen
Wie kan de politie helpen? Wie herkent de overvallers op de beelden? Heeft u meer informatie over de overvallen of overvallers, of is u opgevallen dat iemand na de geslaagde overvallen ineens over meer contant geld beschikte? De politie komt graag met u in contact!

U kunt uw tip of nog niet gedeeld beeldmateriaal achterlaten via het tipformulier of bellen met 0900-8844. Als u liever anoniem blijft kunt u ook bellen met M. 0800-7000.