WieWatWaar Ridderkerk biedt helpende hand in coronatijd

Sinds het aanscherpen van de coronamaatregelen, zitten ook in Ridderkerk veel mensen aan huis gekluisterd. Ondanks allerlei moderne technologieën is het niet altijd duidelijk waar je terecht kunt voor hulp, terwijl dat juist in een tijd als deze van groot belang kan zijn. Op wiewatwaarridderkerk.nl vind je een overzicht van beschikbare hulpverlening op het gebied van zorg, welzijn, jeugd en werk in de gemeente.

WieWatWaar Ridderkerk is te vinden op wiewatwaarridderkerk.nl. Het digitale platform is ontstaan vanuit een samenwerking tussen de gemeente Ridderkerk en de Bibliotheek AanZet. Inmiddels staan al zo’n 360 maatschappelijke organisaties uit Ridderkerk op de website vermeld. 

Kleine zoekwoorden

Het digitale platform geeft de bewoners van Ridderkerk de mogelijkheid om gemakkelijk met hun hulpvraag bij de juiste maatschappelijke organisatie te komen. ,,Het is opgebouwd als een zoekmachine. Ridderkerkers kunnen met behulp van kleine zoekwoorden gemakkelijk en snel de juiste instanties vinden’’, licht beheerder Rick Hoogenboezem toe. ,,Als ik bijvoorbeeld ‘medicijnen’ intik, komen er direct een aantal huisartsen en apotheken hier uit de buurt naar boven’’, vervolgt hij. 

De website onderscheidt zich van algemene zoekmachines als Google door het lokale aspect: ,,Het biedt een kleiner, gespecifieerd overzicht van de hulp die beschikbaar is in deze regio. Zo kunnen mensen makkelijker de zorg die ze nodig hebben bij hen in de buurt vinden.’’ Daarnaast zorgt de beheerder ervoor dat de informatie actueel blijft.

Fysieke plek

Wanneer het coronabeleid het toelaat, krijgt WieWatWaar Ridderkerk in de toekomst ook een fysieke plek in de Bibliotheek Ridderkerk Centrum. Tijdens een inloopspreekuur zal Hoogenboezem als beheerder de bezoekers die behoefte hebben aan begeleiding helpen met het zoeken naar een passende organisatie bij hun hulpvraag.

Staat jouw maatschappelijke organisatie nog niet op WieWatWaar Ridderkerk? Neem dan contact op via de contactpagina van de website.