Lokaal

Wijkagent Sepers: Fiets veilig!

Wijkagent Patrick Sepers komt sinds deze week weer veel scholieren tegen op de Pruimendijk en de Rijksstraatweg. Zij fietsen naar scholen in Rotterdam en terug. Hij wil hen oproepen vooral veilig te fietsen.

Patrick: “Over het algemeen gedragen scholieren zich prima. Maar een veelgehoorde klacht is dat ze met meer dan twee naast elkaar fietsen. Achteropkomend verkeer kan er niet langs en er ontstaan dan gevaarlijke situaties.”

Daarom controleert de politie streng. De eerste weken krijgen scholieren een waarschuwing, later worden er boetes uitgedeeld. Wie met meer dan twee naast elkaar fietst, betaalt 95 euro. Ook wordt gecontroleerd of de fietsverlichting in orde is. En of scholieren geen smartphone in hun handen hebben. Dit is sinds 1 juli verboden en levert een boete van 95 euro op, voor jeugd jonger dan zestien 47,50 euro.

De gemeente steunt de actie van harte. Wethouder Peter Meij: “Met elkaar maken we in Ridderkerk een punt van nul verkeersslachtoffers. We vinden voorbeeldgedrag erg belangrijk: kinderen volgen niet je regels, maar wel je voorbeeld.”