Lokaal

Wijzigingen in buslijnen RET

Vanaf 6 maart 2023 kunt u in een kwartier met de bus tussen Ridderkerk en Barendrecht NS-station reizen. Ook krijgt Rijsoord een betere verbinding met Rotterdam Zuidplein, omdat u kunt overstappen bij Van der Valk. Buurtbussen 608 en 610 gaan een andere route rijden. Sinds 30 januari zijn de routes van lijnbussen 143 en 144 ook veranderd.

Buurtbus 608

Lijn 608 rijdt van Ridderkerk-West, via Barendrecht NS-station naar Barendrecht-Middenbaan en terug. Vanaf 6 maart rijdt deze bus via bushalte Van der Valk (Verbindingsweg), zodat reizigers van en naar Rijsoord hier kunnen overstappen op lijn 146 naar Zuidplein. De bus gaat ook via het kantoor van Waterschap Hollandse Delta aan de Handelsweg rijden. Het eindpunt wordt NS-station Barendrecht. Hier kunt u overstappen op andere bussen naar de Middenbaan.

Buurtbus 610

Lijn 610 rijdt nu tussen NS-station Barendrecht en Keizerswaard. Vanaf 6 maart gaat deze buurtbus in de ochtend- en avondspits elk halfuur rijden als directe bus tussen Ridderkerk-Koningsplein en NS-station Barendrecht. Ook deze bus gaat via het kantoor van het Waterschap Hollandse Delta rijden.
Lijn 609 blijft rijden tussen Ridderkerk De Schans en NS-station Barendrecht, via Rijsoord.

Lijnbus 143

Lijn 143, de spitslijn tussen Rotterdam Zuidplein en Ridderkerk via Lombardijen, heeft niet meer de halte Geerlaan als eindpunt. De route is verlengd tot Sporthal Drievliet, via de Jan Luykenstraat en de Vlietlaan. Reizigers uit Drievliet hebben daardoor een rechtstreekse verbinding met Keizerswaard en Lombardijen. Lijn 143 komt niet meer bij de haltes Hortensiastraat en Geerlaan.

Lijnbus 144

Lijn 144 tussen Rotterdam Zuidplein en Ridderkerk Drievliet bedient ook de ‘stille uren’ weer: hij rijdt in de avonduren en op zondag weer vanaf het Koningsplein tot de Jan Luykenstraat.

De hele dienstregeling vindt u op de website van de RET.