Wilma Impelmans opent Expositie Red, Yellow and Blue

Op zondag 21 november 2021 stond Wilma Impelmans even stil bij het feit dat Galerie Imspa precies zes jaar geleden werd opgericht. Om dit te vieren opende zij de expositie Red, Yellow and Blue, waar het werk van Thea Figee en Hans Vanhorck te zien is. 

Thea Figee is iemand, die veel met glas werkt. Zij is begonnen met het maken van etsen en schilderijen. Echter nadat zij de glasblazerij van Bernard Heesen in Acquoy had bezocht, raakte zij in de ban van de glaskunst. Thea maakte de ontwerpen en Bernard voerde de ontwerpen uit. Later is Thea samen gaan werken met meester glasblazer Geir Nustad. Dit heeft geresulteerd in glaskunst, dat met verschillende technieken is gemaakt, maar bijna altijd is geinspireerd door de natuur. 


Hans Vanhorck kon helaas om gezondheidsredenen niet bij de opening van de expositie aanwezig zijn. Hans maakt abstracte schilderijen, die hun basis hebben in de grafische kunst. Ook maakt hij veel gebruik van de primaire kleuren, rood, geel en blauw. Hieraan dankt de expositie haar naam Red, Yellow and Blue. Hans haalt inspiratie voor zijn werk uit zijn reizen, landschappen en mythologien. Hiermee geeft hij met zijn schilderijen een kijkje in zijn innerlijke leven. 

De exposite is, tijdens de openingsuren, te bezichtigen bij Galerie Imspa aan de Scheepsmakerstraat 23 te Ridderkerk.

Door Erik Jonkman