Winnaar SER viswedstrijd haalt meer dan 2 meter op de kant

Woensdag 11 augustus 2021 was de vijver aan de Rembrandtweg in Ridderkerk centrum het wedstrijdwater voor de derde viswedstrijd van de reeks SER viswedstrijden deze week. In het verleden was dit viswater berucht door de aanwezigheid van gedumpte schildpadden in het water die je, als je pech had, zo aan je haak kon krijgen.

Vandaag was het een drukte van belang en waren 57 jonge vissers aanwezig. Het weer was prachtig en bijna iedereen zat in korte broek en T-shirt aan de waterkant. Ook werd snel duidelijk dat het een goede vismiddag ging worden voor de vissers op sommige schaduwplekken en de vis wilde nu wel echt bijten. Een groot verschil met gisteren.

Ook vandaag werd weer voor de inwendige mens gezorgd en alle kinderen kregen een banaan of mandarijn. Dit was mogelijk gemaakt door supermarkt Albert Heijn Ridderhof Ridderkerk.

Ook de vrijwilligers van ERHV de Waal werden niet vergeten en zij konden een pakje chocolade van bakkerij Voordijk mee naar huis nemen.

Met de ervaringen van de vorige visdagen werden weer veel geheime wapens ingezet. Het ene lokvoer was nog feller gekleurd of rook sterk naar diverse aroma’s maar de ouderwetse simpele witte broodpluim deed het ook gewoon goed.

Tijd vloog voorbij en aan het eind hadden de kleinste vissers wel de aandacht en begeleiding nodig van hun ouders of grootouders. Het was voor hen toch een lange zit.

Uiteindelijk klonk om 15.30 uur de toeter en was de wedstrijd officieel beëindigd. De eindstand kon worden opgemaakt.

Uitslag

No.1     Wessel de Boom             Met      217     cm 

No.2     Kevin Pieren                     Met     116      cm

No.3     Daan Knetenmann         Met     100      cm

Donderdag 12 augustus 2021 wordt de laatste viswedstrijd gevist aan de Paltrokmolen gevist in Drievliet van 14.00 uur tot 15.30 uur. Nieuwe ronde nieuwe kansen!

Foto’s: Wessel Dekker