Lokaal

Winnaars fietspuzzeltocht bekend

In de zomerperiode organiseerde Facet Ridderkerk een fiets puzzeltocht van ongeveer 15 kilometer door Ridderkerk. De route ging via het Koningsplein naar Slikkerveer, via de Benedenrijweg richting het haventje van Ridderkerk. Daarna via de Gorzen en het Oosterpark naar de Kerkweg. Zo eindigde de route weer bij het kantoor van Facet aan de Schoutstraat. Deelnemers konden via de website of bij de balie de route met bijbehorende vragenlijst ophalen en antwoorden insturen tot en met 7 augustus. 

De vragenlijst bestond uit 11 vragen die te maken hadden met de route. De winnaar was Sem Ullersma die samen met zijn oma zelfs de bonusvraag goed had. De vraag ‘hoeveel interne vrijwilligers heeft Facet?’ wist hij goed te beantwoorden met 320. Het antwoord had hij slim opgezocht in het jaarverslag van Facet. Sem gaat binnenkort een lekker ijsje halen want hij heeft een cadeaubon gewonnen Bij Nikki aan Tafel. De tweede prijs een bon van restaurant De Pannenkoe ging naar mevrouw Kamperman. De derde prijs een bon van Bloemenhuis van der Waal was voor mevrouw van der Staaij. 

De deelnemers vonden het een erg leuke route. Ze gaven aan dat een dergelijke tocht zeker voor herhaling vatbaar is. “Misschien dat er volgende keer een route door de wijken Bolnes of Rijsoord wordt uitgezet”, zegt Jesper Lagendijk van Facet Ridderkerk.