Lokaal

Winterzwemmen de Fakkel Ridderkerk van start

Het buitenbad van zwembad de Fakkel gaat op korte termijn open voor banenzwemmen. Momenteel wordt door het management de laatste punten op de i gezet.

Reserveren zal nodig zijn. Kleedkamers zijn open. Er gaat gewerkt worden met tijdsloten van een uur. Het tonen van een geldig Corona Toegangs Bewijs is wel verplicht.

De watertemperatuur wordt ingesteld op 21 graden. Het is niet toegestaan om te gaan zonnen op het omliggende grasveld.

Meer informatie volgt vrijdag 7 januari 2022 voor 12.00 uur op de facebook pagina van de Fakkel.

Ad Fransen, manager zwembad de Fakkel, komt zaterdag 8 januari naar onze studio om meer hierover te vertellen in het radioprogramma Prettig weekend.

Update vrijdag 7 januari 2022

  • Het buitenbad is doordeweeks geopend van 07.00 – 14.00 uur, op zaterdag van 08:00 – 09:00 uur en op zondag van 08:00 – 10:00 uur. Bij voldoende animo kunnen deze tijden verruimd worden.
  • Helaas is het niet mogelijk om gebruik te maken van een abonnement of badenkaart. Wanneer het binnenzwembad weer open gaat zal de geldigheid van de huidige kaarten verlengd worden.
  • Het tonen van een geldig CTB bewijs met legitimatie is verplicht gesteld voor alle gasten vanaf 18 jaar. Het is toegestaan om gebruik te maken van de kleedkamers. Daarbij is het dragen van een mondkapje binnen verplicht voor personen vanaf 13 jaar. Buiten uiteraard niet.
  • Iedereen wordt verzocht om thuis zwemkleding onder de gewone kleding aan te doen. Bij het buitenbad staat een tent waar de handdoeken en/of badjassen opgehangen kunnen worden. 5 minuten voor aanvang van het tijdslot kan men al naar binnen om zich om uit te kleden.
  • Het zwemmen start op de hele uren.
  • Toiletten zijn open.
  • LET OP De temperatuur staat ingesteld op 21 graden. Bij nachtvorst en harde wind kan het badwater vooral ’s ochtends net onder die temperatuur zijn. Houd daar rekening mee.
  • Wellicht ten overvloed. Er mag op het terrein voor de rest niet gerecreëerd worden. Het is dus niet toegestaan om op een omliggend grasveld in de zon te gaan liggen.