Lokaal

Wisseling van het kunstwerk van de maand

In café Burgerzaken vond op vrijdagavond de wisseling plaats van het kunstwerk in de Burgerwissellijst. Hierbij was Roos de Waard aanwezig, die het kunstwerk van de maand oktober had gemaakt. Dit portret had zij op de computer ontworpen en op hoogwaardig papier en met eerste klas inkt uitgeprint. 

Het kunstwerk van de maand november is een huisje van keramiek gemaakt, dat door Esther Annaars is ontworpen en gemaakt. Esther volgt de Nederlandse Keramiekopleiding in Gouda. Tijdens haar eerste studiejaar kreeg zij de opdracht om een doos te maken, waarvan de deksel niet kan verschuiven. Omdat zij deze opdracht als huiswerk mee kreeg, heeft zij dit huisje huiswerk genoemd. Het dak kan niet van het huisje afschuiven en alleen geopend worden, door het dak over de schoorsteen heen te tillen.

Wat ook opvalt is de grote detaillering van het huisje. Zo heeft het huisje een deur en ramen, die kunnen scharnieren. Ook heeft het een deurbel en een huisnummer, dat overeenkomt met haar inschrijvingsnummer bij de Keramiekopleiding. 

Meer afbeeldingen van Esther’s werk zijn te zien op haar facebook pagina en haar LinkedIn pagina

Door Erik Jonkman