Wooncompas en ERA tekenen voor verduurzaming Stadhouderslaan

Met eigen bubbels en vanuit eigen bubbels tekenden Wooncompas en ERA Contour onlangs de basisovereenkomst om begin volgend jaar 48 appartementen aan de Stadhouderslaan in Ridderkerk te verduurzamen tot NOM-woningen. 

De handtekeningen werden op afstand gezet door Alfred van den Bosch, directeur-bestuurder van Wooncompas en Bianca Seekles, directeur van ERA Contour. Het feestelijke moment rondom de samenwerkingsovereenkomst vond vanwege coronamaatregelen online plaats.

ERA Contour gaat aan de slag met blok 2 en 3 aan de Stadhouderslaan. Deze appartementen zullen in bewoonde staat worden verduurzaamd. Na de aanpassingen zijn de appartementen Nul op de Meter. Dat betekent dat de energierekening van de woningen bij gemiddeld gebruik in principe 0 is.
De woningen hebben hiervoor grote aanpassingen nodig. De Nul op de Meter-aanpak bestaat uit:

• Een nieuwe prefab gevel voor de oude gevel;
• Een nieuw dak over het oude dak heen;
• Zonnepanelen op het dak, die duurzame energie opwekken;
• Nieuwe kozijnen met drielaags HR++ glas;
• De gasaansluiting verdwijnt;
• Nieuwe duurzame installaties voor verwarmen, ventileren en warm water in een module aan de achterzijde van de appartementen.
• En in veel appartementen wordt de keuken, badkamer en toilet vervangen.

De omgevingsvergunning voor dit project werd in juni afgegeven. Na een intensief traject van overleg met bewoners en de klankbordgroep stemde eind juli ruim 74 procent van de bewoners in met het plan. Om te voorkomen dat bewoners rondom de feestdagen in een rommelige omgeving zitten, start de uitvoering in februari 2021. Alle appartementen worden naar verwachting vóór de bouwvak van 2021 opgeleverd.

Tekst en foto: Wooncompas