Lokaal

Wooncompas gaat verder met slopen van portiekflats aan Blaak Ridderkerk

De sloop van de leegstaande portiekflats aan de Blaak kan weer verder. Sloopbedrijf Konijnenburg gaat op 29 april 2024 starten met de sloopwerkzaamheden. Dit doen zij onder coördinatie van bouwbedrijf Waal. Vanaf 22 april richten zij het bouwterrein in en is parkeren aan de Blaak tijdelijk niet mogelijk. Dit is goed nieuws voor bewoners die terug willen keren naar de Blaak, voor de vele woningzoekenden in de regio en voor omwonenden die uitkijken op de te slopen woningen.

Parkeren tijdelijk niet mogelijk

Wellicht heeft u het al gezien: er zijn verkeersborden geplaatst aan de Blaak. Parkeren aan de Blaak is vanaf maandag 22 april tijdelijk niet meer mogelijk. Dit omdat het sloopbedrijf voldoende ruimte nodig heeft om veilig te kunnen werken. Ook richten zij het bouwterrein in.

Sloopwerkzaamheden

De grove sloopwerkzaamheden worden uitgevoerd vanaf de Schepenstraat richting de Benedenrijweg. En andersom richting het kantoor van Wooncompas aan het Koningsplein.

Trillingsbeperking

Er is een gespecialiseerd bedrijf ingeschakeld dat trilling- en hoogtemetingen uitvoert. Dit gebeurt op een aantal plaatsen rondom het plangebied. Om de trillingen te beperken en waar mogelijk te voorkomen realiseert Wooncompas een sleuf in de grond. Deze sleuf komt tussen het plangebied en de monumentale woningen aan de Kerksingel. In deze sleuf wordt de grond losgemaakt. Zo worden er geen tot weinig trillingen doorgegeven via de grond.

Sanering

De vervuilde grond aan de achterzijde van de huidige flats wordt direct gesaneerd.

Meer informatie over de planning en verhuur

Meer informatie over de planning en de verhuur van de woningen is terug te vinden op de projectenpagina van Wooncompas: wooncompas.nl/Project/blaak