Lokaal

Wooncompas reikt eerste Gouden Tuinkabouter uit

Afgelopen dinsdag 14 juli 2020 heeft woningcorporatie Wooncompas de allereerste Gouden Tuinkabouter uitgereikt. Deze trofee krijgen huurders die hun tuin goed onderhouden. Naast de tuinkabouter krijgt de winnaar een bon van Intratuin cadeau. 

Vanaf deze maand zet Wooncompas een huurder in het zonnetje die veel aandacht besteedt aan de tuin. Dit doet zij omdat ze veel waarde hecht aan goed tuinonderhoud. Deze week zijn de eerste prijswinnaar(s) gekozen, meneer en mevrouw Karlsson. 

Al 43 jaar wonen ze in Ridderkerk, eerst aan de Hortensiastraat. Daar is de liefde voor hortensia’s ontstaan. In 1992 verhuisden ze naar de Staringlaan. Nog steeds is de invloed van hun vorige adres duidelijk te zien. De hele achtertuin staat vol met prachtige blauwe en roze hortensia’s. Meneer Karlsson werkt graag in de tuin. Het is echt zijn hobby. Het tuinhuis heeft hij zelf gebouwd met afvalhout. Zo krijgen materialen die nog goed bruikbaar zijn een tweede leven. De tuinkabouter is niet de eerste voor het stel. De tuin is gevuld met exemplaren van groot tot klein. De nieuwste aanwinst krijgt een bijzonder plekje in de schitterende tuin.