Lokaal

Woongebied rivieroevers opgeleverd

Het woongebied vlakbij het drierivierenpunt is voltooid. Wethouder Marco Oosterwijk opende maandag samen met vertegenwoordigers van onder andere de ontwikkelaars Van Wijnen, Hurks en Stebru de fraai ingerichte openbare ruimte bij de verschillende woningbouwprojecten. Die zijn samen goed voor zo’n vierhonderd nieuwe woningen.

Vlakbij de aanlegplaats van Waterbus en driehoeksveer en Paviljoen Struis is een bedrijventerrein getransformeerd naar een woongebied. De tot rijksmonument verheven loods – gebouw U van het vroegere bedrijf Smit – werd omgebouwd tot loftappartementen.

Huurwoningen

Ook de projecten De3Rivieren, De Schans Boeit, Tourmalijn en De Stoere Kade maken onderdeel uit van het gebied. Naast koopwoningen zijn er ook huurwoningen gebouwd. Ze zijn afgenomen door beleggers Syntrus Achmea Real Estate & Finance en Altera Vastgoed.

Betrokken architecten zijn Arlan Architecten en Leeuwenkamp Architecten. Het openbaar gebied is ontworpen door Felixx.

Balans

Wethouder Marco Oosterwijk is blij met alle ontwikkelingen aan de waterkant. “Dit is een mooi voorbeeld van hoe we op een positieve wijze gebruik maken van onze rivieroevers. Een gebied met veel kwaliteiten en veel kansen. Er is plek voor watergebonden bedrijvigheid, wonen en recreëren. Daarin zoeken we de balans. Met de gebiedsvisie voor de rivieroevers, die we volgend jaar aan de gemeenteraad voor- leggen, willen we daarin flink wat meters maken.”

Foto: Gemeente Ridderkerk