Lokaal

Word ook Automaatje! Vrijwillige chauffeurs m/v gezocht

In Ridderkerk zijn er veel inwoners die aan huis gebonden zijn vanwege moeilijkheden met vervoer. Dit kan leiden tot weinig sociale contacten en een mogelijke isolatie.

ANWB Automaatje richt zich op deze inwoners van Ridderkerk voor wie regulier vervoer een uitdaging is.

Voor deze dienst worden chauffeurs gezocht die het waarderen om mensen van hun huis naar diverse bestemmingen zoals ziekenhuizen, familiebezoeken, winkelcentra en meer te brengen, zowel binnen Ridderkerk als daarbuiten, door heel Nederland. Chauffeurs gebruiken hun eigen auto en krijgen de kans om een praatje te maken en waar nodig hulp te bieden, zoals het dragen van boodschappentassen.

ANWB Automaatje, aangeboden door de ANWB als onderdeel van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid, vereist geen lidmaatschap van de ANWB. Chauffeurs ontvangen een vergoeding van € 0,35 per kilometer plus eventuele parkeerkosten.

Geïnteresseerden in de rol van chauffeur voor deze dienst, die door Facet wordt uitgevoerd, kunnen contact opnemen met Facet Ridderkerk via telefoonnummer 0180 – 432350 en vragen naar Jacqueline Revier, of een e-mail sturen naar jacqueline.revier@facetridderkerk.nl.