Zakken gratis strooizout zijn in trek bij inwoners Ridderkerk

Na de bekendmaking van gemeente Ridderkerk dat er vanaf vrijdag 5 februari 2021 gratis strooizout ter beschikking werd gesteld liep het gelijk al storm bij het afhaalpunt in de Ridderkerkse haven. Een lange file van auto’s was al snel gevormd. Er was in deze winterperiode geen afhaalcoupon afgedrukt in het lokale weekblad de Combinatie maar de oproep via de sociale media kanalen werkte ook goed.

Het strooizout is af te halen bij Zand- en grindhandel De Jong, Haven 20, op werkdagen tussen 9.00 en 15.00 uur (niet in het weekend).

Om zoveel mogelijk inwoners van Ridderkerk te bevoorraden wordt per huishouden maximaal 1 gratis zak van ca. 10 kg ter beschikking gesteld en zolang de voorraad strekt. Bij de medewerkers bij het afgifte punt viel het op dat het aantal “oude en zieke mensen” momenteel zeer hoog is Ridderkerk want veel mensen willen extra gratis zakken meenemen. De goede nagelaten maar er mag toch maar 1 zak per huishouden worden meegenomen.

Houd bij het afhalen van het strooizout rekening met de coronamaatregelen.

De gemeente kan niet alle straten en voetpaden sneeuw- en ijsvrij houden. Helpt u mee glij- en valpartijen te voorkomen door uw stoep (en die van de buren) sneeuwvrij te maken? Bij sneeuw kunt u beter eerst vegen en pas daarna strooien. Schuif de sneeuw naar een plek waar niemand er last van heeft. Houd de goot en de rioolput vrij. Smeltwater kan dan gemakkelijk weglopen.