Lokaal

Zaterdag drie meldingen voor brandweer Ridderkerk

Zaterdag 5 november 2022 kreeg de brandweer drie meldingen waarop moest worden opgetreden.

Allereerst werd om 14.22 uur het korps opgeroepen voor een automatische brandmelding in een verpleeghuis aan de Vlietlaan. Hier bleek dat er per ongeluk een handmelder was ingeslagen.

Later op die middag, om 17.01 uur, moest er handelend worden opgetreden toen er enkele mensen en hond vast zaten in een lift aan de Fresiastraat. Gelukkig konden ze snel worden bevrijd uit hun benarde positie.

Rond 21.45 uur moest opnieuw worden ingezet. Nu betrof het een buitenbrand ergens op de Oostmolendijk. Een voorbijganger op de A15 zag iets branden en belde de hulpdiensten. Hij kon niet aangeven waar precies! Samen met de brandweer Hendrik Ido Ambacht werd een zoektocht ingesteld die uiteindelijk door Ridderkerk werd “gewonnen”. Onder een viaduct van de A15, ter hoogte van Oostendam, werd een brandend hoopje papier aangetroffen. Met één straal hoge druk kon dit brandje worden geëlimineerd.

Met dit brandje meegeteld staat de teller voor de vrijwilligers van de post Ridderkerk al op 303 incidenten. Een flink aantal voor de post Ridderkerk waar nog steeds nieuwe mensen nodig zijn voor nu en de toekomst.

Heeft u naar aanleiding van bovenstaande ook zoiets van is dit niet iets voor mij, schroom niet en laat u voorlichten Heb je vragen en ben je enthousiast, ga dan naar betrokkenvrijwilligers.nl. Zowel brandweermensen met de nodige papieren als aspiranten zijn uitgenodigd om te solliciteren.

Foto: Dennis van Wingerden