Lokaal

Zeer geslaagd feest op Koningsplein

Op zaterdag 15 september werd op het Koningsplein als start van de feestweek de Zomertoer 2018 van RadioNL te gast met een keur aan artiesten.

Het publiek werd vanaf 19.00 uur getrakteerd op een keur aan artiesten, die zich snel tempo afwisselden. Grote trekker was natuurlijk Jan Smit, die ook nog optrad met Alain Clark en Glen Faria, maar ook de andere artiesten kregen de voetjes van de vloer. De Wannebiezz trapten het gratis festival af, waar naar schattingen zeker een paar duizend Ridderkerkers op af waren gekomen. Via onder andere artiesten als John den Bever, Perry Zuidam, Jan van Est, Doenja, Marlane, De Alpenzusjes, Helemaal Hollands, Wendy Woop, Kees Haak, New Timeless, Gino Graus, Demy de Groot en vele anderen was voor de bezoekers pas een echt slot van het festival toen Ridderkerkse Lee Towers het toneel op ging. 

Tijdens het festival was er wel wat werk voor de ‘hulptroepen’ , zoals de EHBO, die een vrouw bijstond, die was gevallen, en met de ambulance moest worden meegenomen. Ook werden er door de beveiliging in ieder geval twee mensen afgevoerd, maar al met al kan gesteld worden dat het een zeer gezellig feestje was, dat smaakt naar meer. 

Liefhebbers die ook enkele interviews met de artiesten terug willen kijken moeten nog even geduld hebben, maar RTV-Ridderkerk heeft van het muziekspektakel ook opnames gemaakt, die op een later tijdstip gereed zullen zijn voor uitzending. Presentator Richard Veen van het radioprogramma Lekker Hollands en het tv-programma de Hollandse 10 sprak onder andere met Jan Smit.

Richard Veen in gesprek met Jan Smit in de studio van RadioNL

https://www.facebook.com/RTVRidderkerk/videos/927831347415492/

Foto’s: Arjan ’t Jong, Video: Stefan Coule