Zeer geslaagde éérste Voor Elkaar kookt

Vrijdag 14 december verzorgde Voor Elkaar in samenwerking met SV Bolnes een heerlijk diner voor bewoners van de wijk Bolnes. Er werd voor en met elkaar gekookt. De deelnemers en organisatie kijken terug op een gezellige avond.

“De decembermaand is een drukke periode van festiviteiten van onder andere kerstmarkten, kerstborrels, eindejaarsafsluitingen en diners. Ruim 40 bewoners kwamen deze avond met elkaar dineren. Na alle voorbereidingen en op de dag zelf met de kookbrigade in de keuken, was het flink aanpoten met veel lol om alles op tijd gereed te krijgen”, zeggen Shahla Faraj van Voor Elkaar en Eveline Freling van Facet Ridderkerk. “De bezoekers werden hartelijk ontvangen en konden aanschuiven voor het drie gangen buffet. Na het openingswoord en een moment stilte werd het buffet geopend. “Het was mooi om te zien dat bewoners zo genoten en met elkaar aan de praat raakten, van jongeren tot aan ouderen van diverse culturen. Er was geen moment stilte. Ook werden er herinneringen opgehaald. De voorzitter van SV Bolnes, heer Balgobind, was ook aanwezig en nam twee oudgedienden gelijk mee naar de bestuurskamer om een oude foto te laten zien. Er werd nog gedanst met elkaar. De heer Pinas was de dj deze avond.”

De reacties van de bezoekers waren positief. Uit de enquete bleek dat de bewoners de avond beoordelen met gemiddeld een 9 en zien dit soort avonden graag maandelijks terug. Ook leverden zij input met ideeën voor de toekomst. Eén bewoner bood aan in de toekomst mee te willen helpen koken. Als afsluiting van de avond kregen de bezoekers een presentje mee. 

“Voor Elkaar “kookt” Voor Elkaar, kijkt terug op een geslaagde eerste avond en wil in 2019 deze avonden maandelijks herhalen. Mocht u of met meerdere personen geïnteresseerd zijn om ook een avond te bezoeken en sfeer te proeven, dan kunt u zich alvast aanmelden. U wordt benaderd wanneer de volgende avond plaatsvindt. Onze dank en onze trots gaat uit naar alle vrijwilligers, SV Bolnes en alle bezoekers, dank jullie wel”, zeggen Shahla en Eveline.

Wist u dat Voor Elkaar iedere tweede en vierde maandag van de maand (met uitzondering van de kerstvakantie) van 9:30 tot 11:30 uur inloopbijeenkomsten verzorgt in het WVC Bolnes waar u terecht kunt voor een kopje koffie, een praatje, activiteiten en bewoners ontmoet? U bent van harte welkom. 

Wilt u meer informatie, vindt u het leuk om te helpen of wilt u zich alvast aanmelden, dan kunt u terecht bij Shahla Faraj via shahla.voorelkaar@gmail.com of 06 – 188 212 06.