Zestigjarig Dillenburgplein viert feest

Afgelopen zaterdag 4 juni 2022 opende wethouder Henk van Os het verjaardagfeest van Dillenburgplein.

Het winkelcentrum in Slikkerveer bestaat zestig jaar en dat werd gevierd. Wethouder Henk van Os gaf samen met Remco Heeren, voorzitter BIZ Dillenburgplein, het startsein door een druk op de knop. Hij overhandigde de voorzitter een ingelijste afdruk van weekblad De Combinatie van 7 juni 1962, met daarin een artikel over de officiële opening van het winkelcentrum. 

Feest

Een winkelcentrum dat al zo lang bestaat, met grotendeels zelfstandig ondernemers en veel speciaalzaken, dat was wel een feestje waard volgens de winkeliers. Bovendien zijn de ondernemers blij dat ze weer open zijn na corona en willen ze positief vooruit kijken.

Op het plein stonden zaterdag allerlei foodtrucks en er was live muziek, een ‘silent disco’ en een modeshow. Kinderen konden trampoline springen en zich laten schminken. 


Geschiedenis

Het winkelcentrum werd op maandag 4 juni 1962 officieel geopend door de toenmalige burgemeester Cornelis Jan van der Hoeven. Hij deed dat door de Nederlandse vlag te hijsen aan de vlaggenmast midden op het plein. 

De Harmonie zorgde destijds voor de muzikale omlijsting. Later op de avond speelde er een band op het getimmerde podium. De winkeliers hielden een feestweek met een gezamenlijke actie waaraan mooie prijzen verbonden waren. 

Er werd in 1962 en de jaren daarna nog volop gebouwd in Slikkerveer. Het Dillenburgplein werd uiteindelijk het centrum van het nieuwe Slikkerveer.

Foto: Gemeente Ridderkerk