Lokaal

Zilver bij wereldvogelshow in Napels

Dit keer geen goud zoals de voorgaande twee keren, maar zilver. Toch is vogelkweker Theun Knoop blij met de prijs die hij behaalde bij de wereldkampioenschappen voor zang- en siervogels in Napels.

“Er waren 22.000 vogels voor deze show ingezonden. Daarbij ruim 6.000 agaporniden. Onderverdeeld in verschillende categorieën, maar het blijft bijzonder als je op het hoogste niveau in de prijzen valt” zo kan de Ridderkerker leven met zijn zilveren medaille.

Het ervaren lid van vogelvereniging Witroka werd vicewereldkampioen met een opaline groene agapornide met roze collie. De hoge waardering voor deze dwergpapegaai was net niet voldoende om wederom met goud huiswaarts te keren. Knoops mooiste roscollie kreeg 91 punten, een punt minder dan de winnaar. Met een tweede vogel (88 punten) greep de Ridderkerker net naast het brons.
“Je kunt niet altijd eerste zijn. Soms is het zilver of brons en vaker grijp je ernaast. De concurrentie is groot en goed. Ik prijs me gelukkig dat ik medailles heb overgehouden aan alle WK’s waar ik aan mee heb gedaan” zegt Knoop.

Het wereldkampioenschap voor vogelkwekers wordt jaarlijks georganiseerd door de World Ornithological Confederation (C.O.M.). In 2021 en 2022 waren er door corona geen wereldshows.

Door: BAR Lokale Media, deze week te lezen in De Combinatie.