Lokaal

Zit er voor jouw kind een Brede School activiteit bij?

De Brede School zorgt voor onder- en na schools aanbod op het gebied van sport, cultuur, theater en gezondheid in Ridderkerk. De betrokken partijen in de wijk Bolnes zijn Facet Ridderkerk, c.b.s. de Fontein, o.b.s. de Bosweide, Servicebureau Onderwijs & Cultuur, de Bibliotheek van A tot Z, SKR andrea, Yes kinderopvang, Buurtpreventie Bolnes en het Wijkideeteam. 

“Samen met onze partners realiseren wij het gehele schooljaar activiteiten verdeeld in 5 blokken van circa 6 weken. De kinderen/ouders kunnen het aanbod volgen via de website www.bredeschoolridderkerk.nl. Via deze website kunnen kinderen zich ook inschrijven”, vertelt Brede School coördinator Jerry Tieleman. “Sommige activiteiten bieden wij gratis aan en voor andere activiteiten vragen we een bijdrage van vaak niet meer dan € 1,00 per les. Van deze bijdrage proberen wij nieuwe, uitdagende activiteiten te organiseren”. 

“De laatste twee blokken merken wij dat er geen toename is onder deelnemers van de groepen 1 tot en met 4. Hierbij roepen wij dan ook alle ouders met jonge kinderen op om de website en/of berichten vanuit school in de gaten te houden of er iets leuks tussen zit voor hun kind. Buiten het feit dat deelname aan de activiteiten leuk moet zijn voor jouw kind, is het ook hartstikke leerzaam voor de kinderen. Zij krijgen door deelname aan de activiteiten een bredere kijk op wat er allemaal is en kunnen later wellicht een makkelijkere keuze maken in wat zij wel of juist niet leuk vinden om te doen”. 

Ben jij geïnteresseerd en/of heb jij nog vragen? Neem contact met de op Brede School coördinator van de wijk Bolnes Jerry Tieleman via Jerry.Tieleman@facetridderkerk.nl of de coördinatoren van school Alita de Jong (Bosweide) of Corina Schoonebeek (Fontein).