Zo komt de IJsselmondse Knoop er uit te zien

Vanaf medio 2021 ondergaat de IJsselmondse Knoop een metamorfose. De rotonde wordt een dubbele kruising met verkeerslichten en extra opstelstroken. Ook komen er fietstunnels. Dit alles maakt de IJsselmondse Knoop tot een gebruiksvriendelijke, veilige entree van Nieuw Reijerwaard.

De reconstructie zorgt bovendien voor een vlotte doorstroming van het auto- en fietsverkeer. De werkzaamheden duren naar schatting anderhalf jaar en zijn eind 2022 klaar. Zie voor meer informatie: www.nieuwreijerwaard.eu.

De reconstructie van de IJsselmondse Knoop is om een aantal redenen noodzakelijk. In de nabije toekomst verwacht de Gemeenschappelijke Regeling Nieuw Reijerwaard (GRNR) een flinke verkeerstoename naar en vanuit het gebied. De bedrijvigheid groeit, waardoor meer tonnen groente en fruit de weg op gaan. Een logisch gevolg hiervan is dat steeds meer medewerkers van huis naar hun werk op het bedrijventerrein (en andersom) reizen. Ook leveren steeds meer leveranciers hun producten af.

De metamorfose moet zorgen voor onder andere betere verkeersveiligheid, robuuste en bestendige doorstroming van het verkeer (ook voor openbaar vervoer en hulpdiensten), duurzaamheid en sociale veiligheid.

Bron: YouTube Nieuw Reijerwaard