Lokaal

Zoete inval in Kom Erbij-week

In Trefpunt Oost was het dinsdagavond 1 oktober gezellig druk. Senioren en cliënten van Pameijer genoten van een diner. Het was vorige week de Week tegen Eenzaamheid. De maaltijd was een van de Ridderkerkse activiteiten.

De stichtingen Present, Facet en Pameijer sloegen de handen ineen. Aanleiding was de wens van leden van ChristenUnie om via een project iets te doen voor eenzame ouderen. Bij de Zoete Inval in Trefpunt Oost komen regelmatig cliënten van Pameijer en een aantal wijkbewoners eten. Vorige week dinsdag waren er via Facet ook andere senioren te gast.

Om half vijf werden de gasten ontvangen door vrijwilligers. Een aantal senioren was op de activiteit afgekomen zonder aanmelding, waardoor de groep een stuk groter was dan verwacht. Gelukkig was er genoeg te eten, dus konden de stoelen worden bijgeschoven.

Nataliya, kok en wooncoach bij Pameijer, had met vrijwilligers van ChristenUnie een uitgebreide maaltijd bereid. Terwijl de gasten bijkletsten of kennismaakten, genoten ze onder meer van soep, salade, wraprolletjes, kippenpootjes, gehaktballen en gebakken aardappeltjes. Er was ruim voldoende eten en genoeg te praten, dus ging iedereen voldaan naar huis.