Lokaal

Zomer boordevol activiteiten

Het weer zit deze zomervakantie dan misschien niet echt mee, maar dat mag de pret niet drukken. Ruim 1.600 kinderen deden de afgelopen weken mee aan de Summer Events.

Onder de naam Summer Events organiseerde Facet Ridderkerk allerlei sportieve, recreatieve en culturele activiteiten voor kinderen, tieners en jongeren in Ridderkerk. Er was een heel gevarieerd programma. Van gezellig samen film kijken in theater Het Plein tot een workshop taart versieren en van survivallen in De Gorzen tot een voetbaldag vol spelletjes. Kortom, er was voor ieder wat wils.

Wethouder Fleur Stip bracht vorige week woensdag 2 augustus 2023 een bezoek aan de workshop streetdance in De Loods aan de P.C. Hooftstraat. De wethouder is enthousiast over de Summer Events. “Ik vind het heel mooi dat er in de zomervakantie zoveel voor kinderen en de jeugd wordt georganiseerd. Naast de Summer Events heb je ook nog Bouwstad, Jeugdwielertour 3×2, Tentweek en Jeugdland. Al deze activiteiten worden mede mogelijk gemaakt door vrijwilligers. Ik wil hen dan ook heel graag bedanken voor hun inzet!”

Op vrijdag 4 augustus werden de Summer Events afgesloten met een uitje naar De Efteling. Maar de zomeractiviteiten voor de jonge Ridderkerkers zijn nog niet voorbij, want van dinsdag 16 tot en met zaterdag 19 augustus 2023 staat Jeugdland op het programma. Kinderen van vijf tot en met elf jaar kunnen dagelijks spelen en knutselen in sporthal De Fakkel. In dezelfde week, van maandag 14 tot en met vrijdag 18 augustus 2023, organiseert de Wilhelminakerk de jaarlijkse Tentweek in Electropark in Slikkerveer.

Foto: Gemeente Ridderkerk