Lokaal

Zomeravondconcert: The Revivals in de Ridderhof

Tijdens hun zomeravondconcert in het centrum op vrijdag lieten The Revivals oude tijden herleven met muziek uit de sixties van The Ventures, The Tielman Brothers, The Shadows en dergelijke.

Het repertoire van ‘The Revivals’ bestaat uit classic guitar instrumentals.

Arnout Rietveld – sologitaar
Arnout speelde vanaf 1960 in verschillende bandjes gitaar. Daarna maakte hij met gitaar en toetsen deel uit van cabaretgezelschappen en de bigband “The Harmony Masters” uit Maassluis. Arnout werd actief in verschillende bands uit het Westland e.o.
Arnout maakt ook nog muziek in andere coverbands en begeleidt hij een zangeres tijdens meezing-middagen en liedjes-programma’s.

Auke Bergsma – basgitaar
Auke bouwde reeds op 14-jarige leeftijd zijn eerste basgitaar om te kunnen gaan bassen met schoolvrienden. Inmiddels heeft hij allerlei basgitaren in zijn handen gehad maar hij bespeelt het liefst een Fender bas. De bluesmuziek heeft al heel lang zijn voorkeur, maar ook rock ‘n roll vindt hij leuk. Auke speelde o.a. in “The Gaiters”, “Previous”, de “LP Bluesband”, “The Bluesharp Express”, “Rollin’ Men Acoustic” en nu nog op blues-jamsessies.

Ger Ochse – slaggitaar
Ger werd m.n. geinspireerd door de muziek van The Tielman Brothers (Indo rock) en speelde vanaf de jaren 60 in o.a. “The Greenstars” en “The Dangers”. Na een aantal jaren muziek te hebben gemaakt in eigen homestudio begon het toch weer te kriebelen om live muziek te maken. Met zijn vaste maatje Kees de Jong van “The Dangers” weer een (Indo rock)band begonnen en dus na 40 jaar weer een ‘doorstart’ van “The Dangers”, waar hij nog steeds deel van uit maakt.

Henk Westerdijk – drums
Henk speelde eind sixties in de Vlaardingense band “Sidharta” (met o.a. Jan de Ligt). Later volgden de Shadows-gerelateerde bands “The Scouts”, “Men of Mystery” en “The Stingrays”. Heden ten dage maakt Henk tevens deel uit van orkest “Insulinde” en is stand-in bij “combo Toos Endlich”. Henk maakt ook deel uit van het koor “&Joy” en drumt in “Schipperskoor Eb&Vloed” te Zwijndrecht.

Volgende week vrijdag is er een optreden van Soreo (Senioren Orkest Rotterdam en Omstreken).
De aanvang van dit concert is 19,30.

Foto’s: Erik Jonkman