Lokaal

Zomerfestijn afgesloten met dagtocht naar Tropical Zoo

Donderdag 15 augustus werd het Zomerfestijn voor senioren afgesloten met een dagtocht naar de Tropical Zoo in Kwadendamme en het Aardbeienterras in Rijsbergen. De dagtocht werd in verband met de hitte in juli verplaatst naar deze datum. 

De volle bus vertrok na alle deelnemers in Ridderkerk te hebben opgehaald naar Zeeland. Het weer zat niet mee, maar na de Haringvliet over te zijn gereden, klaarde het helemaal op. De chauffeur vertelde onderweg over de bezienswaardigheden en de stemming zat er goed in.

In Kwadendamme werd de groep ontvangen met een kopje koffie en een heerlijke warme appelpunt met slagroom. De Tropical Zoo was voor iedereen een openbaring. Een tuin vol grote, kleurige vlinders, reptielen, tropische vogels en prachtige planten en bloemen. Na de voortreffelijke lunch vertrok de groep naar het Aardbeienterras in Rijsbergen voor een rondleiding. Een kopje koffie en aardbeienvlaai ontbraken niet! 

Na een voorspoedige reis kwamen de deelnemers met een voldaan gevoel thuis. Het zomerfestijn is hiermee echt afgesloten. Frances Kroeze en Henny de Wilt, ouderenadviseurs van Facet Ridderkerk, bedanken de vrijwilligers voor hun inzet en enthousiasme. “Door hun inzet kijken wij terug op een geslaagd zomerfestijn”. 

Het lijkt nog ver weg, maar er wordt al hard gewerkt aan het programma van het winterfestijn voor senioren. Eind september wordt het programma verspreid. “Ook voor het laatste kwartaal van dit jaar is er een gevarieerd aanbod met leuke activiteiten”, verklappen de ouderenadviseurs.