Zonnekind kan verder aan Platanenstraat

Stichting Het Zonnekind heeft van de gemeente te horen gekregen, dat nog een aantal jaren gebruik gemaakt kan worden van de voormalige gymzaal aan de Platanenstraat. Dat is een grote opluchting want andere huisvesting is niet zo snel gevonden.

Zaterdag werd dat gevierd met een open dag met allerlei demonstraties. Wethouder Cora van Vliet verrichtte de opening. ,,Hoewel niemand in de toekomst kan kijken, is het gevaar dat jullie hier weg moeten, weg van deze vertrouwde plek, voorlopig geweken’’, aldus de wethouder. ,,En dat is een felicitatie en een feestdag waard.’’

Met onder meer aikidotechnieken leren de kinderen bij Het Zonnekind om te gaan met verlies, angst, verdriet en pijn, maar ook met pestgedrag, woedeaanvallen en onzekerheid. Het Zonnekind is ontstaan vanuit het gevoel dat het onderwijs in Nederland niet helemaal in balans is. Kinderen leren rekenen, schrijven en andere mentale vaardigheden. ,,Over het ‘mens zijn’ wordt echter nauwelijks iets geleerd. Het hoofd is topzwaar geworden, de balans tussen lichaam en geest is zoek’’, aldus de stichting, die ervan overtuigd is dat meer aandacht voor de kwaliteiten en het emotionele welzijn van een kind kan bijdragen aan een onbezorgde schooltijd met gelukkige en ‘zonnige’ kinderen.