Lokaal

Zonnige Wandel4Daagse groot succes

Afgelopen week is in Ridderkerk voor de 6e keer de Wandel4Daagse verlopen. Vier dagen lang liepen meer dan 100 bewoners van Reyerheem, het Anjerhuis, de Riederborgh en het Jasmijnhuis met evenzoveel vrijwilligers door de gemeente. 

Elke dag anders

Net als bij de Avond4Daagse is ook nu elke dag de route anders. “Er zijn heel veel vrijwilligers betrokken bij de Wandel4Daagse.” zegt de organisatie. “Om de rolstoelen te duwen natuurlijk, maar vergeet ook de verkeersregelaars, EHBO-ers en medewerkers van de diverse huizen niet. Zonder hen zou het allemaal niet lukken.” Ook dit jaar mocht de organisatie weer vele sponsors bedanken voor diverse lekkernijen.

Kinderboerderij

De eerste 5 kilometer gingen maandag richting het centrum. De bewoners vertrokken allemaal vanaf hun eigen woonlocatie in een heerlijk zonnetje naar de rustplaats. Daar werd iedereen getrakteerd op een ijsje, stroopwafel en een pakje drinken. Met de zon in de rug ging iedereen weer huiswaarts.

Dinsdag voerde de route naar de kinderboerderij in het Oosterpark. Dit keer kwamen de mensen van het Anjerhuis als eerste bij de rust aan waardoor ze lekker lang van alle dieren konden genieten. De bewoners van het Reyerheem werden tijdens de wandeling getrakteerd op de mooiste plekjes van het Oosterpark. Bij de Kinderboerderij kreeg iedereen een heerlijke banaan en wat te drinken. 

Droog

Woensdag was het even spannend of het weer roet in het eten zou gooien maar precies op tijd werd het droog. De route voerde naar Plein Oost alwaar iedereen getrakteerd werd op een heerlijk sapje en een stukje versgebakken kibbeling. Ook werd hier een groepsfoto van alle deelnemers gemaakt. 


Slotdag

Donderdag was alweer de laatste dag van de Wandel4Daagse. De laatste kilometers brachten de deelnemers naar het Jorisplein in het centrum van de gemeente. Als verrassing had burgemeester Marco Oosterwijk zich deze dag gemeld als vrijwillige rolstoelduwer. Op het Jorisplein aangekomen werden alle deelnemers toegesproken door wethouder Henk van Os. Samen met burgemeester Oosterwijk reikte hij hierna een medaille en gladiool uit aan alle deelnemers en vrijwilligers.

Het feest werd compleet toen iedereen werd getrakteerd op een ijsje, wat drinken en een bittergarnituur. Ook was er een draaiorgel die allemaal liedjes van vroeger speelde. Hierop werd ook nog even gezellig gedanst. 

Uiteindelijk is iedereen moe maar voldaan weer richting huis vertrokken.  

Tekst: Wendy Harreman
Foto’s: Erik Jonkman