Lokaal

Zwaargewonde na steekpartij in Ridderkerk, verdachte aangehouden

Zaterdagmiddag 16 maart 2024 rond drie uur kreeg de politie een melding binnen van een steekincident aan de Ds. Caspar van Gendtstraat in Ridderkerk. Een ruzie tussen twee mannen op straat escaleerde zodanig dat de ene man de ander heeft neergestoken. Op locatie troffen agenten het slachtoffer zwaargewond op straat aan. Hij is met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. De verdachte is op de vlucht geslagen.

Getuigen gezocht

Het steekincident heeft op klaarlichte dag midden op straat afgespeeld. De politie komt dan ook graag in contact met getuigen die meer hebben gezien, gehoord of andere informatie hebben die het onderzoek verder kan helpen. Heb je meer informatie? Bel met de politie 0900-8844 of geef uw tip online.

Update: Rond 16.40 uur is het team digitale verkenning van de brandweer opgeroepen. Zij zullen met een drone ondermeer foto’s maken van de omgeving. De dader is nog steeds voortvluchtig. Niet duidelijk is of de politie wel zijn identiteit kent.

Update 17 maart 2024: Gisteravond is de verdachte van het steekincident aangehouden in Dordrecht. Het betreft een man van 30 jaar uit Ridderkerk. Het slachtoffer (27-jarige man uit Almere) is behandeld aan zijn verwondingen en verkeert buiten levensgevaar.

Foto: Politie