Zwembad De Fakkel neemt extra maatregelen

Bij zwembad De Fakkel zijn er extra beveiligingsmaatregelen genomen voor het komend zwemseizoen. Het bestuur van het zwembad heeft hogere hekken laten plaatsen en is er een toegangspoort met pasjessysteem geplaatst.

Met deze maatregelen wil het bestuur ongewenste bezoekers buiten de deur houden. Het zwembad kwam tot twee keer toe negatief in het nieuws nadat rellende jongeren de boel kwamen ontregelen. Massale vechtpartijen tussen jongeren maakte toen snel een einde aan het zwemplezier. Het bestuur werd toen door burgemeester Attema opgedragen orde op zaken te stellen.

Als een bezoeker straks het toegangspasje scant en de foto op het scherm komt niet overeen met de bezoeker, dan wordt hij of zij daarop aangesproken. Eenmaal voorbij de toegangspoort is de routing anders zodat bezoekers zich veiliger voelen. Om alles nog overzichtelijker te maken, is het buitenbad niet meer tegelijk met het binnenbad geopend.

Per tijdsblok is er maximum van 150 zwemmers vanwege maatregelen omtrent corona. Bezoekers van De Fakkel dienen hun bezoek vooraf te reserveren.