Zwembad de Fakkel opent voorzichtig haar deuren

Na een periode van bijna 2 maanden gesloten te zijn geweest opent zwembad de Fakkel op 14 mei 2020 weer voorzichtig haar deuren. Vanaf deze datum is het weer mogelijk om banen te komen zwemmen op een vooraf gereserveerde dag en tijd. Ook zullen de zwemlessen weer geleidelijk worden opgestart. Alles uiteraard conform de richtlijnen, protocollen en regels welke zijn vastgesteld door het RIVM, Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sport en de Gemeente Ridderkerk. 

Vanaf donderdag 14 mei kan er in drie blokken van een uur van 8:00 tot 11:00 uur weer banen gezwommen worden in het buitenbad. In het begin zal er een maximum van 6 bezoekers per uur toegelaten worden in het buitenbad. Vooraf dient er een telefonische reservering bij de medewerker van zwembad de Fakkel gedaan te worden. Bij deze persoon kan er een dag en tijd gereserveerd worden waarna er via de webshop betaald moet worden. U ontvangt per mail een bevestiging van uw reservering en deze dient meteen als uw toegangsbewijs. Op vertoon van dit toegangsbewijs komt u op de dag en tijdstip van de reservering in uw zwemkleding naar zwembad de Fakkel. Buiten op de ligweide kunt u gebruik maken van een speciale omkleedvoorziening. Aan het einde van de door u gereserveerde tijd, kunt u zich weer omkleden in deze tijdelijke omkleedvoorziening waarna u via het tourniquet van de ligweide het zwembad kunt verlaten. Vanaf 2 juni zal het mogelijk zijn om direct online een reservering te plaatsen voor het banen zwemmen buiten. 

Het buitenbad zal voor het banenzwemmen geopend zijn op maandag t/m vrijdag en zondag van 8:00 uur tot 11:00 uur. Bij meer dan voldoende animo kunnen de tijden van het banenzwemmen verruimd worden. Het zwembad is doordeweeks van 8:00 uur tot 17:00 uur telefonisch bereikbaar op nummer 0180-491122. In het weekend is dit van 8:00 uur tot 11:00 uur. Let op: uw 10 badenkaart is voor deze periode niet geldig. 

Zwemlessen

Met ingang van 14 mei zullen ook de zwemlessen weer geleidelijk opgestart worden. Per e-mail krijgen de ouders van zwemles kinderen een bericht wanneer de lessen voor zijn of haar kind weer gaan beginnen. Ook tijdens de zwemlessen geldt dat we verwachten dat de kinderen hun zwemkleding onder hun normale kleding aan hebben. De kinderen zullen al bij de ingang van het zwembad opgevangen en naar de lessen begeleid worden. Ouders worden in de eerste fase nog niet toegelaten in het zwembad, zij kunnen hun kind na afloop van de les weer bij het zwembad op komen halen.

Het zwembad neemt de komende periode de tijd om de situatie te bekijken of het mogelijk is om verdere (georganiseerde) activiteiten/doelgroepen weer op te starten.